Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos figyelmeztetést adott ki a Honvédelmi Minisztérium - Ez mindenkit érint!

Fontos figyelmeztetést adott ki a Honvédelmi Minisztérium - Ez mindenkit érint!

Élet

Fontos figyelmeztetést adott ki a Honvédelmi Minisztérium - Ez mindenkit érint!

Élet

Promotions 13:13

Érdemes mindenkinek odafigyelnie arra, amiről a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatta a lakosságot.

Szinte az egész világ figyelme a Magyarország szomszédságában zajló orosz-ukrán háborúra összpontosul, hiszen sokan képtelenek elhinni, hogy ilyen szörnyűség történhet manapság Európában. Egyre feszültebb a helyzet, ezért rengetegen rettegnek attól, hogy esetleg más országok is komolyabban belefolynak a kialakult konfliktusba – éppen ezért rémültek meg sokan, mikor nemrég behívóparancsot kaptak a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében egy rendkívüli hadi állapotra hivatkozva.

Szerencsére nem kell félni, ugyanis a Honvédelmi Minisztérium figyelmeztetése szerint az egész valótlan, „csupán” egy aljas átverésről van szó, aminek nem szabad bedőlni:

„Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el.

Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik  saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a Honvédségtől.”

A Honvédelmi Minisztérium azt is elmondta, hogy a hamis levelek kapcsán megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Borítókép: Illusztráció / Profimedia