promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: Szlovákiában nem várt fordulat következett be, hirtelen elképesztően megugrott a kereslet a házibunkerek iránt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon megnőtt a kereslet az óvóhelyek iránt Magyarország szomszédjában.

A pár hete kitört orosz-ukrán háborúnak az élet minden területén lettek következményei, a dráguló élet, gazdasági szankciók és megannyi cég üzleti tevékenységének átmeneti felfüggesztésén kívül a szórakoztatóipar is megsínylette az orosz-ukrán konfliktust.

De számtalan olyan változás is történt a piacon, amelyekre korábban nem gondoltunk volna.

A Bumm.sk nyomán a 444 számolt be arról, hogy Szlovákiába biuony megugrott a kereslet a házi óvóhelyek, otthoni bunkerek iránt. A lap beszámolója szerint amúgy szomszédunkban összesen 1500 ellenálló és gázbiztos óvóhely található, ennek jó része, a negyede Szlovákia fővárosában, Pozsonyban. Az óvóhelyek összesen 250 ezres kapacitással rendelkeznek.

Ez azt jelenti, hogy például a szlovák fővárosban 45 ezer embert tudnának befogadni, míg például Kassán 25 ezret.

Eközben viszont megnőtt a kereslet a magánbunkerek iránt. Egy árbvai bunkergyártóra hivatkozik a lap, amikor arról írnak, hogy a házi óvóhelyek kereslete a többszörösére nőtt az elmúlt napokban. Egy kétszemélyes óvóhely amúgy 30 ezer euróba kerül, de a háború miatt valószínűleg emelkedni fog az ára.

(via444)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás