promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar celebek által is „kedvelt” dubajozás máig nem szűnt meg, az egyik áldozatnak 12 férfi jutott egy napra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az üggyel az Európai Unió is foglalkozik, több tízezer nő érintett.

A Sberbank bedőlése sokakat érintett érzékenyen, egyebek mellett az ügyvéd-modell Zimány Linda is jelentős anyagi veszteségekről számolt be követőinek a közösségi médiában. Nem mindenki sajnálta, az egyik sarkos vélemény például így hangzott:

„Oda a dubaji k*rválkodásból összeszedett milliók... te ostoba birka.”

Az otromba hangnemben elkövetett alaptalan vádaskodás kapcsán a Promotions.hu is felelevenítette, mi is volt az a bizonyos „dubajozás”, amely bő egy évtizede a hazai celebvilágot is felkavarta.

Több magyar hírességet is meggyanúsítottak akkor, hogy pénzért nyújtott szexuális szolgáltatást a közel-keleti Dubajban, jómódú arab férfiaknak. Annak idején Éden Szandra és Molnár Anikó vállalták fel azt, hogy névvel és arccal beszéljenek a dologról, bár maguk csak „ártatlanabb” szórakoztatási formákban vettek részt.

A „dubajozás” azonban ma is létező jelenség, az elsősorban kelet-európai nők továbbra is kapósak az ottani gazdagok körében. Nem tudhatjuk, hogy Magyarországról is tesznek-e kiruccanásokat hölgyek (netán celebek) a dúsgazdag olajországba, de máshonnan biztosan zavartalan az alkalmi beutazás, amelyet emberkereskedelemnek is hívhatunk.

Már az Európai Unió is rámutatott, hogy az Egyesült Arab Emírségek (köztük Dubaj) mellett Bahrein, Szaúd-Arábia és Libanon gazdag férfijai érintettek ebben a kérdésben. Az egyik kiinduló ország pedig Moldova, ahonnan a nem túl jó anyagi körülmények között élő nők kénytelenek ilyen módon, lényegében prostitúcióval pénzhez jutni.

Egy görög elemzés szerint egyedül Dubajban 45 ezer nő ragadt benn a helyi prostituált-hálózatban. Mellettük a tinédzser korú fiúk is keresettek, a kelet-európai celebek tehát csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Az említett Moldovából évente 25 ezren ruccannak el a Közel-Keletre, anyagi soruk jobbra fordulása érdekében. A többségük aztán megaláztatásban és bántalmazásban is részesül, például az a Victoria nevű hölgy, akit a Daily Mail szólaltatott meg.

„Egy gyerekkori barátom mesélte, hogy egy dubaji butikban dolgozott, és szívesen segít nekem hasonló munkát keresni. Összehozott egy fickóval, aki eljuttatott Odesszába, majd Kijeven keresztül Dubajba”

– kezdte a fiatal nő a kalamajkája ismertetését. Odakint egy oroszul beszélő nő vette pártfogásába, aki több kelet-európai lányt is pátyolgatott. Persze, nem sokáig, miután ugyanis megszerezte Victoria útlevelét, lényegében eladta prostituáltnak. Ha a nő nem volt hajlandó dolgozni, akkor ütlegelték, és enni sem adtak neki.

Dubajban gyakran találunk 12 éves gyerekeket is ilyen sorban, a Moldovából érkezők 10 százaléka kiskorú. Egy Irina nevű nő az otthoni bántalmazás elől menekült Dubajba, abban bízva, hogy jobb helyzetbe kerül. De már Törökországban megerőszakolta az egyik férfi, aki az ügyei intézését vállalta.

„Bezárva és állandó felügyelet alatt nem láttam kiutat a helyzetből. Legyengültem az éhségtől és a bántalmazásoktól, ezért elvállaltam a klienseket. Mindennap az utcán és éjszakai klubokban dolgoztam, legalább egy tucat férfit kiszolgálva”

– mesélte Victoria, rámutatva, milyen óriási kockázatot vállal az, aki idegenbe szakadva kerül bele ebbe a körbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás