promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: egy 11 éves ukrán fiúért rajong most az internet
Borítókép:  Ministerstvo vnútra SR - Facebook
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összesen 950 kilométert kellett megtennie, hogy át tudjon menni a határon.

Oroszország nem enged, Ukrajna pedig kitart, ameddig lehet, szóval nem fog egykönnyen lezárulni a szomszédunkban dúló háború. A béketárgyalások még nem vezettek eredményre, közben pedig folyamatosan érkeznek Ukrajna felől a menekültek.

Lengyelország eddig több mint 1 millió menekültet fogadott be, Magyarország 180 ezret, míg Szlovákia 128 ezret.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának friss adatai szerint már több mint 1 millió 700 ezer ember hagyta el Ukrajnát a háború miatt.

Az rtl.hu beszámolt róla, hogy az ENSZ visszatekintése szerint az ukrajnai háború első héten több mint egymillió ukrajnai menekült lépte át a határokat a szomszédos országokba, és még többen vannak úton az országon belül és kívül. A háborús helyzet további alakulásától függően a becslések szerint 4 millió ember menekülhet el Ukrajnából.

Közben az internet új sztárja egy 11 éves ukrán fiú, aki Zaporizzsjából menekült el. Egyedül érkezett a szlovák határhoz, mivel a szüleinek otthon kellett maradnia.

A történetét a szlovák belügyminisztérium osztotta meg a Facebook-oldalán, amit már 2,6 ezer ember megosztott. A kezére felírt telefonszám és az útlevelében elhelyezett papír segítségével meg tudták találni a Szlováikában élő szeretteit, akik később érte jöttek.

„Mosolyával, és elszántságával, félelmet nem ismerve mindenkit megnyert magának, ami méltó egy igazi hőshöz”

- írta a posztban a minisztérium.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás