promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrán válság: Putyinék áltámadást terveznek a háború kirobbantására, török színészek alakítják a gyászoló oroszokat?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még mindig legalább 100 ezres sereg áll készenlétben, hogy megkezdje az inváziót.

Az ukránok egyelőre jól állják a sarat, hetek óta néznek farkasszemet a támadásra készülő oroszokkal, és még nem szolgáltattak ürügyet a konfliktus kirobbantására. Márpedig az invázió megindítását Putyin orosz elnök másképpen nem tudná megindokolni az Ukrajna védelmére kelt nyugati hatalmaknak.

Éppen ezért az amerikai hírszerzés legfrissebb információi szerint egy meglehetősen vad forgatókönyvet készítettek el az oroszok. Hamis támadást készítenek elő a saját csapataik ellen, aztán az „ukrán” provokációra már megindulhat a fegyveres ellencsapás. Oroszország és Fehéroroszország területén összesen legalább 100 ezer katona vár a parancsra.

A fifikásan megkreált háborús indok létrejöttében állítólag a törökök is segítséget nyújtanak Putyinnak. Pedig Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök éppen a napokban ajánlotta fel, hogy szívesen közvetít a felek békés megegyezése érdekében.

Bár Oroszország élesen tagadja, hogy invázióra készülne, és állításaik szerint csupán a Nyugat élezi a feszültséget, az amerikaiak szerint már egy fake videó is készült az „ukrán” támadás után gyászoló oroszokról.

Minderre abból következtetnek, hogy egyfajta forgatási helyszínt fedeztek fel, ahol nem valódi holttesteket, ukrán harci eszközöket, török drónokat és oroszul beszélő színészeket láttak, amint siratják az „álnok” rajtaütés áldozatait.

„Nagyon élénk és szemléletes”

– írták le a jelenetet amerikai tisztviselők, bár a filmet persze nem hozták nyilvánosságra. Az egyelőre nem derült ki, hogyan keveredtek az ügybe a törökök, van-e bármilyen hivatalos szál az elképesztő videó mögött. Kérdés az is, hogy a terv lelepleződése után az oroszok tovább fogják-e erőltetni ezt a vonalat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás