promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt vannak a hatósági áras termékek, ennyibe kerül majd az étolaj, a csirkefarhát és társaik
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Február 1-től három hónapon keresztül árstop vonatkozik hét alapvető élelmiszerre.

A kormányzat január első felében jelentette be, hogy hét élelmiszertermék esetében hatósági árat vezetnek be február 1-jétől. Ezt azt jelenti, hogy a szóban forgó termékek árszintjét a tavaly október 15-i szintre kell visszavinni.

A Magyar Közlönyben megjelentek értelmében az árstop egyelőre három hónapig, 2022. február 1. és 2022. május 1. között lesz érvényben. Mindez valószínűleg nagy segítséget jelent majd a meglódult infláció letörésében.

Az üzletek az elmúlt napokban különféle taktikákat találtak ki arra, hogyan lehetne kibújni az ármérséklés hatása alól. Az egyik lánc például korlátozni fogja az egyszerre megvásárolható mennyiséget, de a hatósági ár így is alighanem sok vásárló számára jelent majd némi megkönnyebbülést.

De mekkora összegről is van szó? Az MTI tájékoztatása szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát.

Amennyiben az október 15-i bolti ár kedvezményes, akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni. Ha pedig ez valamilyen  okból nem megállapítható, akkor kell alkalmazni a KSH honlapján 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztó árakat. Vagyis ezeket a kilogrammonkénti árakat:

  • kristálycukor – 261 forint
  • finomliszt – 203 forint
  • sertéscomb – 1420 forint
  • csirkemellfilé – 1600 forint
  • csirkefarhát – 293 forint
  • napraforgó étolaj (literenként) – 713 forint
  • 2,8 százalékos UHT tartós tej – 268 forint.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás