promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan alakíts ki új szokásokat? Íme egy tuti tipp, ami garantáltan segít!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokan szeretnének minden nap sportolni, új nyelvet tanulni, vagy pénzt félretenni, aztán mindig kudarcba fullad a próbálkozás. Kövesd ezt a példát és ezúttal sikerrel járhatsz!

Hányszor határoztad már el, hogy mától fogva minden nap elmész az edzőterembe? Vagy hogy mostantól minden nap egészségesen étkezel? Sokszor kudarcba fulladnak ezek a próbálkozások, mégpedig azért, mert a szokások makacs dolgok. Nehéz őket beiktatni az életünkbe, de aztán ugyanolyan nehéz tőlük meg is szabadulni! Hogyan tudjuk tehát elérni, hogy az áhított cselekvés beépüljön hétköznapjainkba anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket kéne tennünk?

A válasz egyszerű: alkalmazzuk a kevesebb néha több gondolkodás aranyszabályát! 

A legtöbben azért hagynak fel a vágyaikkal, mert túlságosan nagyok az elvárásaik magukkal szemben és csalódottak lesznek, ha nem képesek megugrani ugyanazt a szintet minden egyes alkalommal, amikor leülnek tanulni, vagy elmennek jógázni. 

Ezt a látásmódot kell átformálnunk csupán a fejünkben: nem kell csodákat várni magunktól, amikor belekezdünk valami újba. Először is, senki nem úgy született, hogy valamit tökéletesen tud - mindenhez gyakorlásra van szükség. Másodszor pedig, még az adott területen leggyakorlottabbaknak is vannak rosszabb napjaik, amikor kevésbé teljesítenek jól. 

Egyetlen cél lebegjen a szemed előtt, ha szeretnél egy új szokást kialakítani: kezdj bele! 

Az első lépés mindig a legnehezebb - nem véletlenül mondják és ezt kell csak megtenni. Menj el minden nap az edzőterembe még akkor is, ha csak 5 percet fogsz edzeni aznap és semmi kedved nincs az egészhez. Menj el futni még akkor is, ha csak sétálni fogsz. Sokkal jobb csinálni valami apró pozitívat, mintha semmit sem csinálnál egyáltalán. A szokások kialakításának alapköve ugyanis az ismétlés. 

Ha sikerül megismételned rendszeresen ugyanazt a cselekvést - bármennyi ideig is - akkor azzal csak elősegíted, hogy idővel rutinná alakítsd azt! Lehet, hogy a kezdetekkor nehéz akár 5 szót is leírni a szótárba, hogy aztán megtanuld, de ha minden nap csak 5 szót írsz le, az egy hónap alatt már százötvenet jelent! Becsüld meg a keveset és hálás leszel magadnak! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás