promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó bemutató: így kell autóval megfordulni egy szűk úton, a szakadék szélén
Borítókép:  YouTube
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy gyakorlat kell hozzá, de még annál is több bátorság és őrültség.

Vérfagyasztó megfordulást mutatott be nemrég egy hongkongi férfi. A végtelenül keskeny úton, amely egy szakadék peremén húzódik, halálos nyugalommal tolatgatott az autójával, miközben a hátsó kereke nem egyszer a levegőben lógott.

Valószínűleg nem először csinálta, mert óriási rutinja volt benne, és alighanem tudta, hogy pontosan elég lesz számára a hely. A művelethez nem kellett több neki másfél percnél, az viszont nem derül ki a videóból, hogy miért nem lehetett máshol megfordulnia, esetleg visszatolatnia egy biztonságosabb útszakaszig.

Valójában egy járművezetési szakértő „tökös” demonstrációja a felvétel, a férfi azt akarta bebizonyítani, hogy nincsenek lehetetlen vezetési helyzetek. Igaza van: ha ő ezt meg tudta csinálni, akkor senki sem kereshet kifogást, ha például egy szűk teremgarázsból kell kikecmeregnie.

A jelenetet egyébként egy másik videó is megörökítette, amelyben a jármű túlsó oldaláról látható, mennyire szűkös hely állt az ügyes sofőr rendelkezésére. A szenzációs felvétel karácsony környékén került ki a YouTube-ra, és máris 28 millió fölötti megtekintést ért el.

Ha őszinték akarunk lenni, a jelenet lényegét az a kommentelő ragadta meg a legjobban, aki a következőket fűzte a látottakhoz:

„Ezt megcsinálni több bátorságot igényel, mint ügyességet.”

Más hozzászólók is arról írtak, hogy ez inkább felelőtlen, sőt őrült magatartásnak néz ki, semmint a vezetési jártasság bizonyításának. Valóban kérdés, hogy a kevésbé gyakorlott sofőrök hány százaléka végezte volna ebben a helyzetben a szakadék alján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás