promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kis híján vízbe fulladt a sztárszakács Gordon Ramsay forgatás közben
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyeztetett madarakra vadászott éppen Izlandon, hogy megegye a szívüket.

A pokol konyhájából ismert Gordon Ramsay élete valószínűleg sokak számára irigylésre méltó. A goromba stílusú sztárszakács sikeres a szakmájában, és világszerte (el)ismert. Az 55. születésnapja alkalmából készült sajtó-összeállításból azonban kiderül, hogy neki is jó néhány hullámvölgyön kellett túljutnia, mire elért idáig.

Nem volt könnyű egy alkoholista apa mellett felnőnie, de életének azt a szakaszát gyorsan lezárta, és már nem is törődik vele, igyekszik elfelejteni. Öccse, Ronnie azonban kábítószerfüggővé vált, alighanem a gyerekkori traumák következtében is.

Gordon felnőtt élete simábban alakult, 1996-ban feleségül vette Cayetana Hutchensont, akivel 5 gyermekük született. A nő Tana Ramsay néven szintén kiadott már jó pár sikeres szakácskönyvet, tehát ezen a téren is jól kiegészítik egymást.

Úgy hihetnénk, hogy egy skót sztárszakács mindennapjai nem sok veszélyes helyzetet tartogatnak, ám Gordon az állandó világjárása közben belefutott már pár rázós szituációba. 2008-ban kis híján életét vesztette egy őrült expedícióban.

Lundavadászaton vett részt Izlandon (ezek narancssárga csőrű, cuki madarak), és ekkor zuhant le egy 25 méteres szikláról. Az volt a szerencséje, hogy a vízbe esett, már ha szerencsének mondható egy fürdőzés a jeges vízben.

„Azt hittem, meghaltam. Amikor a víz alatt voltam, csak Tanára és a gyerekekre tudtam gondolni. Csak hazafelé repülve jöttem rá, milyen közel voltam az elmúláshoz”

– idézte fel a szörnyű emlékeket Gordon, aki nagyjából 45 másodpercet töltött a fagyos víz mélyén. Lerúgta magáról a nehéz túracipőjét és a vízálló ruháját, a stábtagok így tudták kihúzni egy kötél segítségével.

A sztárséf persze pánikba esett a zuhanást követően, ezért a tüdejébe is jutott némi víz. Kábultan evickélt a felszínre, a fejét pedig rendkívül nehéznek érezte. A vicc az egészben az, hogy később még meg is rótta őt a közvélemény, amiért lundát ebédelt.

Egészen pontosan a madarak szívéből lakmározott, amit a nézők egy része undorítónak tartott, már csak azért is, mert a lunda veszélyeztetett állatfaj. A műsor producerei végül azzal tisztázták a szakácsot, hogy ezek a szárnyasok Izlandon is szívesen fogyasztott csemegéknek számítanak.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás