promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos szigorítás jön: kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet több területéről Szászországban - ez várható Magyarországon is?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miközben Szlovákiában már a delta-variáns még fertőzőbb alvariánsa terjed, Szászországban kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet több területéről.

A szlovák sajtó nemrég számolt be róla, hogy kimutatták a delta-variáns alvriánsát, ami sokkal fertőzőbb és veszélyesebb. A helyi sajtó azt írja, hogy azok közül, akik esetében kimutatták a szubvariánst, hét személy oltatlan volt, egyet már beoltottak.

„Az AY.4.2 alváltozat a jelenlegi ismeretek szerint 10-15 százalékkal fertőzőbb, mint az anyai ág”

- fogalmazott Ján Mikas tiszti főorvosos.

Közben Szászországból is friss hírek érkeztek: az ottani kormány bejelentette, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet több területéről.

A németországi tartomány kormányának egészségügyi minisztere, Petra Köpping a hétfőn életbe lépő rendeletet ismertetve elmondta, hogy csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, a többiek pedig még negatív teszteredménnyel sem.

A rendelet alapján az oltatlanok nem léphetnek be a szabadidő eltöltésére szolgáló intézmények és a kulturális intézmények zárt részeire, így például nem mehetnek vendéglőbe, moziba, szórakozóhelyre, vagy könyvtárba, múzeumba. A szigorítás célja, hogy sikerüljön a társadalmi és gazdasági életet megbénító újabb általános lezárás nélkül átvészelni a járvány negyedik hullámát.

Szászország az első német tartomány, ahol kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet zárt térben zajló eseményeiről.

Orbán Viktor péntek reggel azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy egyelőre nem terveznek még több szigorítást, de ha gyorsabban terjed a vírus, akkor a kormánynak ismét reaglnia kell rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás