promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megírta végrendeletét a Két férfi, egy eset Matula nyomozója
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész négy társat fogyasztott el a sorozatban, de már ő is rég abbahagyta a forgatást.

A 1980-as évek rengeteg nyugatnémet krimije közül a Két férfi, egy eset az egyik legnépszerűbbnek számított Magyarországon. A Matula magánnyomozót alakító, kőkemény Claus Theo Gärtner ma már 78 éves, de szerencsére jó egészségnek örvend.

Ennek ellenére a koronavírus-járvány őt is annyira elbizonytalanította, hogy 36 évvel fiatalabb feleségével, Sarah-val együtt megírták a végrendeletüket. A színész nem süllyedt letargiába, ez talán méltatlan is lett volna hozzá, de úgy gondolhatta, hogy nem árt az elővigyázatosság.

A Két férfi, egy eset 1981-került először a képernyőre, és Gärtner kereken 300 epizódban alakította a magánnyomozót, miközben társként négy ügyvédet is elfogyasztott a forgatások 2013-as lezárásáig.

Első filmbéli segítője és barátja Dr. Dieter Renz volt, akinek alakját a testes, jó kedélyű Günter Strack formálta meg. Sajnos, ő már 1999 óta nincs közöttünk, utolsó éveit az agyvérzésből való lábadozás nehezítette meg, majd szívproblémák miatt hunyt el, mindössze 69 éves korában.

Gärtner viszont szinte a mai napig aktív, bár egyik cigarettát szívja a másik után. A karantén idején rászokott a kertészkedésre, illetve gyakran eljár a barátaival hajózni. A járvány előtt Júdás címmel egyszereplős előadásokat tervezett a svájci Bázelben, de a vírus miatt már a bemutatót is törölni kellett.

„Ha a dolog pozitív oldalát nézem, akkor még sohasem voltunk együtt a feleségemmel ilyen hosszú ideig. Sikerült még közelebb kerülnünk egymáshoz, mert előtte hol ő dolgozott távol, hol én. Most viszont alkalmanként 4 hónapot is eltölthettünk együtt, egy huzamban”

– emelte ki Gärtner, aki 2008-ban házasodott össze Sarah Würglerrel. Ma egy csodás apartmanban élnek, a kertészkedés mellett rengeteget főznek, új ételeket próbálnak ki, sőt a felesége még egy könyvet is írt a karantén idején.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás