promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért nem lehet lilára festeni a házakat Angliában?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egész országra ez persze nem igaz, de van, ahol a levendulaszín kiveri a biztosítékot.

Lilára festette egy pár a házát a Londonhoz közeli Watfordban, ez pedig annyira nem tetszett a helyi hatóságoknak, hogy egy semlegesebb (bézs) szín használatát írták elő számukra. Az ilyen parancsolgatást azonban Angliában nem olyan könnyű lenyomni az emberek torkán.

Kate és partnere, Ian mindössze hat hónapig örülhettek a lila házuknak. Utána kapták meg az átpingálásra felszólító hivatalos levelet, amely azt az indokot hozta fel, hogy az épület ebben a formájában nem illik a környezetébe.

A pár hat éve lakik a házban, és éppen a hagyományok tisztelete miatt választották az orgonaszínt. Az épület ugyanis korábban egy jó nevű művészeti iskola volt, márpedig a lila tökéletesen illik a hajdani bohémek emlékéhez.

Fotó: Profimedia

A hatóságok azért szólították fel őket a változtatásra, mert két környékbeli személy is panaszt nyújtott be a nem különösebben rikító megjelenés ellen. A pár egyébként beadta az illetékes hivatalba az engedélykérést a lila színről, de elutasították őket.

„Teljesen önkényes ez a bánásmód, úgy érezzük magunkat, mintha a Big Brother műsorban vagy egy Kafka-történetben szerepelnénk. A lakóhelyünk kedves hely, rendkívül támogató közösséggel. Féltucatnyi kis utca található errefelé, és mindegyik nagyon változatos”

– mondta Kate arról, hogy miért döbbentette meg őket a szigorú ügykezelés. A témát egyébként feldobta egy helyi online fórumra is, ahol az elsöprő többség támogatónak bizonyult. Annál is inkább, mivel az utcában vannak rikító kék és sárga házak is, azok pedig nem szúrják senkinek sem a szemét.

„Az általunk választott levendula lila az 1980-as években is népszerű volt errefelé, a művészeti iskolához tartozó alkotók is szívesen használták. De úgy tűnik, hogy egy hivatali dolgozónak joga van eldönteni, mi a helyes, és mi nem”

– pufogott a nő. Petíciót is indított a támogatásuk érdekében, és már 250 személy aláírta a papírt. Természetesen olyanok is akadnak, akik a környék építészeti örökségéért aggódnak, a két tábor között tehát még nagy csata várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás