promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelemben tartja az embereket a világ leggyorsabb hullámvasútja - Nem biztos, hogy megúsznád sérülés nélkül a veszélyes menetet!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Félelmetesre sikerült a japán Fuji-Q Highland parkban található óriás hullámvasút, ugyanis azok közül, akik eddig kipróbálták, többen is nyak-és gerinctöréssel távoztak a vidámparkból. 

Hogy miért imádjuk a hullámvasútakat? Mert a brutális sebesség és a félelem tapinthatósága kémiai reakciót indít be a testünkben: félünk, izgalomba jövünk, és elkezdünk adrenalint termelni. Közben viszont igazából nem kell küzdenünk a túlélésért, hiszen ez egy szimulált helyzet, így az élmény euforisztikus lesz, és a kezdeti sikoltozás hamarosan kitörő nevetéssé válik.

Csakhogy a Fuji-Q Highland parkban büszkélkedő óriás hullámvasút inkább sírást, mint sem nevetést okoz az utazóinak.

A világ egyik leggyorsabb hullámvasútja másfél másodperc alatt gyorsul 180 km/órára, ám ez hatalmas sebesség komoly sérüléseket tud okozni. A Daily Mail cikke szerint a japán monstrumon az utóbbi egy évben négy utas nyak- és gerinctörést szenvedett és rohammentővel kellett kórházba szállítani őket. 

A félelmetes hullámvasútról egy videót is találtunk, amely jól visszaadja, hogy mekkora sebességgel dobálja az utasokat a hatalmas gépezet. 

[[kod1]] 

Korábban a japán kormányzati tisztviselők nem vettek tudomást az esetekről, így sokáig nem állították le a veszélyes hullámvasútat, ám az ijesztő esetek után hét hónappal végül mégis rászánták magukat a gépezet konstrukciójának újratervezésére. 

A park üzemeltetői szerint viszont azok akik komoly sérülést szenvedtek, mind előredöltek a hullámvasúton, pedig ők mindenkinek elmondják a menet előtt, hogy hátra kell dőlni az üléseken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás