promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy család, amelyben nagyon furcsa helyeken születnek a gyerekek
Borítókép:  facebook.com/hannah.n.marks
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A babák váratlanul korán jönnek világra, és nem mindig sikerül eljutni velük a kórházig.

Az amerikai Hannah Marks nem híve az otthonszülésnek, de olyan hirtelen kezdett el vajúdni, hogy kénytelen volt a konyha padlóján világra hozni gyermekét. Nem egyedi az esete a családban, hiszen őt magát 25 évvel korábban

a fürdőszobában szülte meg az édesanyja.

Az immár háromgyerekes anyuka 1996-ban 11 nappal hamarabb érkezett a vártnál, és példáját most a kisfia, Henry is követte. A nő világrajövetelénél a nagypapa segédkezett, míg most a nagymamára várt ugyanez a felelősségteljes feladat.

Fotó: facebook.com/hannah.n.marks

És hogy a kép még kerekebb legyen, a kis Henry éppúgy 11 nappal korábban érkezett a tervezettnél, mint ahogyan az édesanyja tette. A fiúcska 3,5 kilóval jött a világra, vagyis éppen ideje volt már előbújnia a pocakból.

„A nagymamámhoz mentem teára. Éreztem némi fájásokat, de semmi komolyat. A másik két gyermekem is eljött velem. Amikor aztán anyu is megérkezett, akkor hirtelen elkezdődött a kitolási szakasz”

– idézte fel Hannah a történteket. Az édesanyja telefonon tartotta a kapcsolatot a kórházzal, és nagyon ügyesen vezette le a szülést. A kismama délután 1 órára érkezett a teára, és 2 órára már háromgyerekes anyukának mondhatta magát. A mentő 15 perccel később ért ki.

Hannah történetét 1996-ban a sajtó is felkapta, és ugyanilyen sztori lett most az ő kisfia világrajöveteléből is. A nő másik két gyermeke szintén közel hét héttel korábban született, de velük sikerült beérnie a kórházba.

„Amikor az újszülött megérkezett, ott volt mellettem az édesanyám, a párom, a nagyi, a bátyám és a barátnője, szóval igazi családi élmény lett belőle”

– emlékezett vissza a Hannah a valóban csodálatos eseményre. Hősiesen viselkedő édesanyjának nem volt könnyű napja, hiszen 24 év után éppen akkor rúgták ki a munkahelyéről, ráadásul egy családi temetésre igyekezett, amikor megkapta az ominózus hívást a lánya vajúdásáról.

Egy szomszéd segítségével villámgyorsan a helyszínre sietett, ahol megpróbálta hasznossá tenni magát.

„Amikor beléptem a házba, Hannah már négykézláb állt, és üvöltött a fájdalomtól. Miközben a kórház instrukcióit hallgattam, arra gondoltam, hogy én is pontosan így jártam annak idején”

– mondta a nő, aki az elején kissé pánikba esett, hiszen úgy tűnt, hogy a baba beragadt a szülőcsatornába. A feje előbb megjelent, majd újra eltűnt, ő pedig az anyuka kiabálásától alig hallotta a telefonban, hogy mit kell tennie.

„Biztosan el kell majd kapnia, hiszen csúszós lehet”

– figyelmeztette az orvos a vonal túlsó végén, és a kényszer szülte bábának végül sikerült mindent rendben végrehajtania.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás