promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan ismét mindenhol maszkot kell viselnünk?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szlávik János infektológus arról beszélt a TV2 kedd reggeli műsorában, hogy elképzelhető, hogy lesz majd egy pillanat, amikor „vissza kell hozni a maszkviselést.”

 

 

A főorvos a Mokka című reggeli műsorban beszélt arról, hogy fel kell készíteni magunkat kötelező maszkviselés szabályának visszatérésére. 

Magyarországon és a környező országokban ugyanis, noha egyelőre még lassan, de emelkedik a koronavírusos esetek száma, ráadásul idehaza három városban már a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció is elkezdett emelkedni.

„Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor vissza kell hozni a maszkviselést a delta-mutáns miatt, hiszen ez is ugyanúgy terjed, mint a korábbi mutánsok, esetenként olyanoknál is, akik be vannak oltva”

– nyilatkozta a főorvos, hozzátéve, hogy kevés olyan ember van, aki a két oltás felvétele után megbetegszik. Ha mégis elkapja a fertőzést, tünetei nincsenek, vagy nem olyan súlyos, mint az oltatlanoknál. Ez pedig a delta-mutáns esetében is igaz.

Szlávik szerint a delta-variáns súlyosságát egyelőre nehéz megállapítani, az azonban egyértelmű, hogy a fiatalok körében nagyobb számba terjed, hiszen a fiatalok közül kevesebben vannak, akik be vannak oltva. 

A főorvos azonban jó hírt is közölt: a szakértők szerint a negyedik hullám nem valószínű, hogy olyan súlyos lesz, mint az előzőek. 

A teljes beszélgetést itt tekinthetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás