promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 rossz szokás, amik miatt nem tudsz lefogyni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába sportolsz és próbálsz egészségesen, kevesebbet enni, mégsem olvadnak a fölösleges kilók? Ha te is ezeket teszed reggelente, ne csodálkozz, hogy nem működik a diéta. Nem is gondolnád, milyen apróságokon múlik, hogy sikeres legyen a fogyókúra.

1. Túl édes reggeli

Hatalmas tévhit, hogy eredményes lehet a fogyókúra, ha keveset eszel. Vacsora esetében ugyan helytálló ez az állítás, a reggeli azonban legyen bőséges, mert az felgyorsítja az anyagcserét, gyorsabban ég a zsír a nap folyamán. Nem mindegy viszont, miből áll a reggeli: a cukros péksütemények és gabonapelyhek, a cukros italok megdobják a vércukorszintet, és pár óra múlva csak még éhesebb leszel. Reggelire egyél teljes kiőrlésű kenyeret, pirítóst, tojást, friss gyümölcsöket.

2. Mindent megsózol

Hiába választasz teljes kiőrlésű kenyeret, rántottát vagy friss zöldségeket reggelire, ha alaposan megsózod őket. A sok só visszatartja a vizet a szervezetben, ezáltal gátolja a fogyást. Arról nem is beszélve, hogy a későbbiekben szív- és érrendszeri betegségekhez, vesebántalmakhoz vezethet.

3. Nem iszol ébredés után

Reggel egy-két pohár víz segít beindítani az anyagcserét. Ha nem iszol eleget, hiába várod, hogy a fogyás látványos legyen.

4. Reggeli lustálkodás

Azt már nem egyszer hallhattad, mennyire fontos az elegendő, napi 7-8 óra alvás. Nos, a túl sok alvás sem tesz jót: kutatások igazolják, hogy ha 8 óránál többet alszol, lassabban olvadnak le azok a bizonyos kilók.

5. Már reggel stresszelsz

Ébredés után máris rohansz, idegeskedsz, hogy elkésel a munkából vagy a gyerekekkel veszekszel, miért nem készülnek, reggeliznek már? Ha mindennapos ez a fajta stressz az életedben, az gátolja a fogyást. Segít, ha előző nap este mindent kikészítesz, vagy előbb felkelsz, hogy jusson időd mindenre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás