Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Furcsa nevet kapott a krokodil, miután lemészárolta egy falu harmadát

Furcsa nevet kapott a krokodil, miután lemészárolta egy falu harmadát

Élet

Furcsa nevet kapott a krokodil, miután lemészárolta egy falu harmadát

Élet

Promotions 08:08

Nem engedték megölni, inkább bevonták egy tenyésztési programba.

A szakértők 75 évesre becsülik annak a nílusi krokodilnak a korát, amely 1991 és 2005 között szörnyű vérengzést vitt végbe Luganga településen. A kis ugandai faluban 80 ember halálát okozta, alkalmanként még a halászok csónakjába is beugrott.

A krokodilt a terroristavezér Bin Laden után Osamának keresztelték el. Három generáció óta terrorizálta a falu lakosait a közel 5 méter hosszú bestia, amely a hatalmas Viktória-tóban töltötte élete nagy részét.

A krokodil rendkívül ravasz és elképesztően vérengző volt. Sok-sok gyereket ragadott magával a víz alá, miközben a kicsik gondtalanul fürödtek, vagy megmerítették a tóban a vödreiket.

A helybéliek természetesen megpróbáltak végezni a ragadozóval, de ezt nem engedték meg nekik, a vadállatot ugyanis Uganda krokodiltenyésztési programjában kívánták felhasználni. 2005-ben sikerült befogni, ám ehhez

50 szakember és helybéli ügyességére volt szükség.

Az ugandaiak abban bíztak, hogy Osama több száz vagy több ezer utód létrehozásában működik közre. Nem környezetvédelmi megfontolások vezérelték őket, a krokodilok bőrét ugyanis értékes táskák és más divatcikkek alapanyagául értékesítik Olaszországba és Dél-Koreába.

Borítókép: Profimedia