promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet iszonyúan lehordta Katalin hercegné menyasszonyi ruháját
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A méregdrága Alexander McQueen-darabot borzasztónak találta, bár a kritikusok imádták.

Kate Middleton 2011-ben ment feleségül Vilmos herceghez, és lett belőle Katalin hercegné. Azóta három szép gyerekük született, viszont csak most derült ki, hogy II. Erzsébet királynő borzalmasnak találta az esküvői ruháját.

A világraszóló lagzi után hónapokig szervezték azt a kiállítást a Buckingham-palotában, amely a nagy eseményre emlékezett. Itt a köznép is megtekinthette a legfontosabb esküvői kellékeket, és természetesen mindenki az Alexander McQueen divatháznál dolgozó Sarah Burton által megálmodott menyasszonyi ruhára volt leginkább kíváncsi.

A ruhaköltemény egy évtizede kiváló kritikákat kapott, amihez persze Katalin vonzó személyisége is nagyban hozzájárult. A korabeli felvételek tanúsága szerint azonban nem mindenki volt elájulva tőle. II. Erzsébet például egyenesen az ifjú feleség szemébe mondta:

„Ez borzasztó, nem igaz? Borzasztó, rettenetes! Nagyon illetlennek tűnik.”

A hercegné azzal próbált védekezni, hogy a ruha a 3D-hatás miatt tűnik kissé szokatlannak (bármit is jelentsen ez), a királynő szavait pedig úgy magyarázta, hogy az a kiállítás egészére vonatkozott, hiszen nem kellett volna nyilvánosan ennyi mindent megmutatniuk.

Tény, hogy 2011-ben a Telegraph című lap divatszakértője, Hilary Alexander csodálatosnak, divatosnak és tündérmesébe illőnek találta a ruhát, amely kiválóan ötvözi a modernséget a 20. század híres hercegnőinek, Grace Kellynek és Dianának az örökségével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás