promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Csengetett, Mylord? csúnyácska érseke kerek szülinapját ünnepelte
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Megesett Hölgyek Otthona továbbra is számíthat lelkes adománygyűjtésére.

90. születésnapját ünnepelte július elején Frank Williams színész, aki Angliában legalább ugyanolyan híres, mint névrokona, a Williams Forma–1-es csapat alapítója. Az idős urat a magyar nézők is jól ismerik, hiszen szerepelt a Csengetett, Mylord? című kultikus sorozatban.

Fotók: facebook.com/Frank-Williams-Dads-Army

Frank Williams alakította a csúnyácska érseket, aki alkalmanként feltűnt a Meldrum család otthonában, hogy adományokat gyűjtsön a Megesett Hölgyek Otthona részére. Olyan bensőséges viszonyt alakított ki a famíliával, hogy ők általában csak a keresztnevén, Charlesnak szólították.

A színész a Dads’ Army (magyarul: Az ükhadsereg, illetve Papák haptákban) című sitcomban nagyobb szerephez jutott, így Angliában elsősorban abból a sorozatból ismerik. Érdekesség, hogy ott szintén egy lelkészt alakított, a vicces nevű Timothy Farthingot (nem nehéz kihallani belőle a fingást jelentő angol szót).

A sorozat a második világháború idején játszódik, és ugyanaz a Jimmy Perry és David Croft írták, mint a Csengetett, Mylord? kacagtató részeit. Az 1968 és 1977 között készült 80 epizódban fontos szerepet kapott az a Bill Pertwee is, aki Wilson kapitányként a Meldrum-házban dolgozó szakácsnőnek (Mrs. Lipton) csapta a szelet. Ugyancsak játszott a sorozatban Jeffrey Holland, a karót nyelt lakáj, James Twelvetrees megformálója.

A Dad's Army fél évszázad elteltével is a sitcomok királyának számít Angliában, máig szívesen emlékeznek rá az idősebb nézők. Frank Williams azon kevés szereplők közé tartozik, akit még mód van megünnepelni, hiszen jó egészségnek örvend.

„Nagyon nehéz elhinnem, hogy ilyen szép mérföldkőhöz érkeztem. Sajnos, makuladegenerációm van, csak akkor ismerem fel az embereket, ha közel állnak hozzám. Olvasni már nem tudok, de hangoskönyveket hallgatok, és közelről tévét is tudok nézni. Ha vetítik az epizódokat, ma is szívesen megnézem őket”

– mondta el a színész, aki már bottal jár, de a memóriája még mindig pengeéles. A Dad's Army forgatását karrierje egyik legvidámabb időszakának tartja. Eredetileg úgy volt, hogy a lelkész karaktere csak egy epizódban szerepel, de aztán hosszabb távra maradt.

Bill Pertwee (aki 2013-ban, 86 évesen hunyt el) jó barátja lett a sorozat készítése során, ezért mindketten örültek, amiért később a Csengetett, Mylord? részeiben is együtt szerepelhettek. Williams örökké hálás marad a Jimmy Perry–David Croft írópárosnak, amiért több filmjükbe is beválogatták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás