promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sugar daddy pénzt ígér a tiniknek szexért cserébe, de aztán teljesen mást tesz velük
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amerikában egyre terjednek az olyan rafinált csalások, amelyek a fiatalok jóhiszeműségére építenek.

A sugar daddy olyan – jellemzően korosabb és módosabb – férfi, aki a társaságért, sőt szexuális ellenszolgáltatásért cserébe anyagilag támogat egy fiatal lányt, vagy akár idősebb hölgyet. A helyzet sokakban visszatetszést kelt, de egy ilyen kapcsolatnak egyéb buktatói is vannak.

Texas államban például nemrég számos olyan csalásról adtak hírt a hatóságok, amelyeket sugar daddy-k követtek el. Rosszabb esetben akár emberkereskedelem is állhat a háttérben, bár a „cukros bácsik” legtöbbször csak a megtévesztett nők pénzére hajtanak.

A rendőrség a szülők figyelmét is igyekszik felhívni arra, hogy a tini lányaik, illetve a bankszámlájuk fenyegetésnek vannak kitéve. Nemcsak sugar daddy-k, de sugar mamák (vagyis fiatal fiúkra hajtó nők) garázdálkodásairól is hallani lehet.

Hogyan történik mindez? A csaló első körben becserkészi fiatal áldozatát a Facebookon, Twitteren, Snapchaten vagy más közösségi felületen. Aztán apróságokat kér tőle, például azt, hogy a tini kívánjon neki jó reggelt, jó éjszakát.

Miután így összebarátkoznak, a sugar daddy vagy sugar mama pénzt küld a kiszemeltjének. Ez akár a több ezer dollárt is elérheti, hogy a fiatal éberségét elaltassa.

És ezután következik a csel.

Valamilyen indokkal a csaló visszakéri a pénz egy részét, amit a tinédzserek általában megértéssel fogadnak, hiszen így is lenyűgözi őket a nagyvonalúság. Ezáltal viszont a csaló birtokába kerülnek az adatai a bankszámlájának, amit utána már gyerekjáték teljesen leüríteni.

„Ez szomorú. Amikor én voltam gyerek, egyszerűen kimentem játszani. Most viszont egy kamerával állandóan a gyerekemet kellene figyelnem, nehogy baja essen”

– kesergett az egyik szülő. Természetesen jogos a felháborodásuk, hiszen a legtöbben keményen dolgoznak a családjukért, és érthetően bosszantja őket, ha valaki a jóhiszeműségüket kihasználva kiforgatja őket a pénzükből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás