Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Reccs! – mondta a repülő, és összerogyott a londoni reptéren

Reccs! – mondta a repülő, és összerogyott a londoni reptéren

Élet

Reccs! – mondta a repülő, és összerogyott a londoni reptéren

Élet

Promotions 17:34

A Boeing teherszállítója nem vitt sohasem utasokat, de a szokatlan baleset így is rémisztő.

A British Airways légitársaság Boeing Dreamliner 787-es gépe összerogyott a londoni Heathrow-i repülőtér betonján. Rémisztő módon az első futóműve parkolás közben mondta fel a szolgálatot.

Fotó: Twitter/ @airline_kitty

A hatóságok most a bizonyítványukat magyarázzák, és azzal nyugtatgatják a közvéleményt, hogy a gép teherszállítóként üzemelt, utasok nem voltak a fedélzetén. A Boeing első Dreamliner 787-ese 2009-ben repült először, ilyen furcsa balesetről azóta nem lehetett hallani.

A Heathrow mentőcsapata természetesen azonnal a helyszínre sietett, ahol az orra bukott gép ijesztő látványa fogadta őket. A keletkezett kárt azonnal nem tudták felbecsülni, a vizsgálat során pedig feltehetőleg arra lesznek leginkább kíváncsiak, hogy konstrukciós hiba okozta-e a furcsa problémát. Mostanáig nagyjából 1000 darab Dreamliner 787-es készült el.

A futómű-törés éppen a pilótakabin alatt következett be, és egyelőre arról sem érkezett információ, hogy az irányító személyzet tagjaival mi történt, egyáltalán a gépen tartózkodtak-e.

„Egy teherszállító repülőgép sérült meg a földön állva. Mivel kizárólag teherszállításra használt gép, utasok nem tartózkodtak rajta. A biztonság mindig elsődleges számunkra, az ügy kivizsgálását megkezdtük”

– áll a British Airways szóvivőjének rövid közleményében.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria