promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a szektavezető, gyászolja 38 feleség, 89 gyerek és 33 unoka
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vacsorákon általában 30 csirke, 60 kiló krumpli és egy mázsa rizs volt a menü.

Magyarországon valószínűleg nem sokan ismerték az indiai Ziona Chanát, aki a napokban hunyt el, hosszú betegséget követően, 76 éves korában. Saját hazájában azonban nagyon is jól ismert volt a szektavezető, aki alighanem a világ legnagyobb családjával büszkélkedhetett – írta a Daily Mail.

A poligám férfi 38 feleséget, 89 gyereket és 33 unokát hagyott maga után. Egy keresztény szektát vezetett, amely engedélyezte a többnejűséget. A kiterjedt família egy indiai faluban lakott, mégpedig egy négyemeletes, 100 szobás házban.

Fotó: Profimedia

A 161 tagú család valószínűleg még ilyen körülmények közt sem élhetett túl kényelmesen, nem is beszélve az élelemszerzés nehézségeiről. A szektavezetőnek köszönhetően egyébként a település az utóbbi időkben igazi turistalátványossággá vált, némi bevételt hozva a falunak.

A család méretében nem nagyon tudtak egyezségre jutni a hírforrások, volt, amelyik 168 személyről tett említést. A férfi mellett ezek szerint 39 feleség, 94 gyerek, 33 unoka és 1 dédunoka élt. A szektát még Ziona Chana nagyapja alapította az 1930-as években.

A vallási közösségnek nagyjából 1700 tagja van, beleértve az alapító família négy generációját. Elsősorban fafaragásból, bútorkészítésből és fazekasságból tartják fenn magukat, és ebben valószínűleg alig különböznek a falu többi lakójától.

Ziona Chana 1945-ben született, és 17 évesen vette feleségül első asszonyát, az akkor 20 esztendős Zathiangit. Ma is az első feleség szabja meg a család napirendjét. Vacsorára általában 30 csirkét, 60 kiló krumplit és egy mázsa riszt készítenek maguknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás