promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb merényletre készülnek a dohányosok ellen
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem csak a dobozokon lehet figyelmeztető felirat, hanem a cigarettaszálakon is.

Talán azok is tudják, hogy milyen borzalmasan néznek ki a cigisdobozok, akik nem dohányoznak. Először még csak feliratok voltak rajtuk, aztán jöttek a képek, amikre nyugodt szívvel rátettek egy tüdőműtét, vagy egy levágott lábú embert, csakhogy elrettentsenek mindenkit az úgynevezett „koporsószögtől”.

Mivel folyamatosan emelkedik itthon is a cigi ára, így sokan valóban elkezdték letenni, vagy legalábbis háttérbe szorítani. Az EU célja, hogy 2040-re az emberek kevesebb, mint 5 százaléka dohányozzon, ami a jelenlegi adatokhoz képest 20 százalékos csökkenést irányoz elő.

A britek közben arra készülnek, hogy ne csak a dobozokon legyen felirat, hanem a cigarettaszálakon is. A Ladbible hozta le, hogy George Young politikus benyújtott egy törvényjavaslatot is emiatt.

Action on Smoking and Health nevezetű civil szervezet logikusnak tartja a lépést, mivel szerintük nem a doboz végez az emberekkel, hanem az, ha elszívják a benne lévő terméket.

Az valószínűleg szerencsesüti szerűen működne, hogy éppen mi lenne ráírva az adott szálra, de nem az, hogy a dohányzás milyen jót tesz a szervezetnek. A lényeg, hogy olyan szövegek, amik igyekeznének elvenni az ember kedvét attól, hogy rágyújtson.  

Nem csak ez lehet az egyetlen szigorítás a briteknél, mivel több párt is felszólította a kormányt, hogy 18 helyett csak 21 évesen kortól lehessen cigarettát vásárolni.

[[cikk2]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás