Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sosem lesz vége: megjelent a nepáli vírusmutáció

Sosem lesz vége: megjelent a nepáli vírusmutáció

Élet

Sosem lesz vége: megjelent a nepáli vírusmutáció

Élet

Promotions 21:01

Az angolok máris szigorítanának miatta, ugorhat a portugáliai vakáció.

A látványosan javuló járványügyi helyzetük miatt folyamatosan nyitó britek most váratlan akadályba ütköztek. A külföldi utazásokat szerintük veszélyeztetni fogja az új vírusvariáns, amelyet a sajtó nepáli mutációnak nevez. A kutatók szerint ez a változat máris Európa felé terjed,

és nem tudni, mennyire ellenálló az oltásokkal szemben.

A WHO globális vakcina-biztonságossági tanácsadó bizottsága (SAGE) szerint azonban nincs ok az aggodalomra, mert sok ezer vírusvariáció létezik, ennek ugyanis az állandó változás az egyik legfőbb jellemvonása – írta a Daily Mail.

„Hányféle variáns miatt kell még aggódnunk?”

– tette fel az indulatos kérdést Ruby McGregor-Smith, a brit repülőtereket működtetők szövetségének elnöke, akinek iparágát különösen sújtotta a bő egy éve kialakult járványhelyzet.

Pedig a szigetországban éppen most vizsgálják a további nyitás lehetőségét, ám a nepáli variáns miatt elképzelhető, hogy bizonyos országok egyelőre mégsem kapnak zöld besorolást. Például Portugália, ahol máris azonosították az új mutációt. Mindennek következtében

a külföldi utazások akár augusztusig is szigorítva lehetnek,

ami egyértelműen megölné az idei turisztikai szezont. Az iparági képviselők szerint egyedül az Egyesült Királyságban több mint egymillió munkahely kerül veszélybe, ha a nyaralók újra elmaradnak.

Borítókép: Profimedia