promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kell még maszk a buszon és a metrón? A BKK válaszolt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár az utcán már nem kell viselni a szájmaszkot, a BKK csak most ismertette, hogy mi a helyzet a tömegközlekedési eszközökkel.

Mivel már elértük az 5 milliós beoltottságot, a pünkösdi hétvége óta nem kötelező a szájmaszk használata a közterületeken. Azonban ez nem azt jelenti, hogy végleg búcsút inthetünk a maszknak, az üzletekben és a zárt helyeken továbbra is fel kell venni.

A BKK most hivatalosan is bejelentette, hogy a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben azonban továbbra is viselni kell a szájat és az orrot eltakaró maszkot.

Közleményükben azt írták: a rendszeres fertőtlenítésnek és a tavaly április óta kötelező maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás.

„A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek. Budapesten utasaink nagy többsége szabálykövető. Kollégáink folyamatosan ellenőrzik az előírás betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségüknek, sőt 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk”

- írja a BKK.

A vállalat arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás