promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bejelentést tett a MÁV, ennek a hírnek több ezer magyar fog örülni - rohamléptekben közeledik a nyár
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már május 17-én jön egy nagy változás.

A MÁVcsoport honlapján olvasható, hogy már május 17-től életbe lép az előszezoni menetrend, amely keretében a magyar szolgáltató sűrűbb eljutást és minőségibb szolgáltatást nyújt a Balaton felé vonattal közlekedőknek.

A közelményben megjegyzik, hogy már ősszel és tavasszal is nagyon népeszerű a magyar tenger, épp ezért a MÁV-START már nem csak a vakáció idejére, hanem előtte egy hónappal is sűríti a Balaton partjához tartó járatokat. Így május 17-től június 19-ig az előszezoni menetrend szerint közlekednek majd a vonatok Budapest és a Balaton között.

Gyakrabban járnak majd a vonatok, InterCity-kocsik is közlekednek majd, illetve a déli parton étkezőkocsik is teljesebbé teszik majd a komfortot.

A közlemény kitér arra is, hogy közvetlenül elérhetővé válnak Budapestről Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep, Máriaszőlőtelep is.

A Balaton északi partján ugyan a vonatközlekedés május 30-ig szünetel, a villamosítás miatt ugyanis Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat, de az előszezon további részében már nem kell átszállni ezekre, hiszen május 31-től közvetlen vonatok közlekednek majd Budapesttől Tapolcáig.

(via MÁVcsoport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás