promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Imádni fogod az IKEA új szolgáltatását, amit már el is kezdtek tesztelni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még csak Svédországban elérhető, de remélhetőleg a világ többi részén is bevetik majd.

Ami az egyik embernek szemét, az a másiknak kincs – kezdte a nagy igazsággal az Euronews, ami arról számolt be, hogy az IKEA megnyitotta első használtbútor boltját Stockholmtól nem messze.

Első ránézésre mi magyarok használt ruhaboltokkal vagyunk a legjobban felszerelkezve, ahol tényleg be lehet szerezni klassz darabokat olcsón. Használt bútort leginkább az interneten keresünk, és ha ügyesek vagyunk, itt is jó vásárokat foghatunk ki.

Jó példa erre, amikor mi egy nagy házból költöztünk egy kisebbe. Gyorsan kellett olyan berendezési tárgyaktól megválni, amik dupla annyit is értek volna, amennyiért elkeltek, de hát szorított az idő. Sokan jól jártak velünk, maradjunk annyiban.

A többség persze alapból nem vesződik valaminek az eladásával, felújításával, csak lomtalanításkor kidobja az útban lévő tárgyat, vagy tárgyakat. A svédek pont arra akarnak gyógyírt találni, hogy kevesebb legyen a környezeti terhelés. A hatalmas áruházba innentől bárki behozhatja megunt vagy sérült székét, kanapéját, de akár tányérját is, és a svéd gyártó pedig vállalja azok eladását.

„Az IKEÁ-nak az a célja, hogy 2030-ra klímasemlegessé váljon és ehhez rengeteget kell tanulnunk, fejlesztenünk. Most azt tanulmányozzuk, hogy miként növelhetjük a termékeink élettartamát”

- nyilatkozta az Euronewsnak az egyik megálmodó, Daniel Haltia.

Svédországban már 2015 óta működnek second-hand áruházak, a forgalmuk pedig folyamatosan nő. A svédek ugyanis rájöttek, hogy az újrahasznosításnál csak a kevesebb fogyasztás környezetbarátabb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás