Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rihanna táncolva tiltakozott az ázsiai közösségeket érintő gyűlölet-bűncselekmények ellen

Rihanna táncolva tiltakozott az ázsiai közösségeket érintő gyűlölet-bűncselekmények ellen

Élet

Rihanna táncolva tiltakozott az ázsiai közösségeket érintő gyűlölet-bűncselekmények ellen

Élet

BV 09:09

A 33 éves énekesnő New York utcáin táncolt, hogy felhívja a figyelmet az ázsiai közösségek ellen elkövetett, az utóbbi hónapokban jelentősen megnövekedett gyűlölet-bűncselekményekre.

New Yorkban vasárnap tartották meg a Stop Asian Hate March nevű felvonulást, amelynek keretében a résztvevők azért tüntettek, hogy véget lehessen vetni az elmúlt időszakban megnövekedett gyűlölet-bűncselekményeknek, amelyek az ázsiai emberek iránt irányulnak Amerikában.

A felvonuláson Rihanna is részt vett, akihez asszisztense, az ázsiai származású Tina Truong is csatlakozott. Truong az Instagramján dokumentálta a „kirándulást.”


Forrás: Profimedia

Diamonds énekese határozottan és szenvedélyesen vett részt a békés tüntetésen, mialatt egy neontáblát lengetve táncolt az utcákon.


Forrás: Instagram / Tina Truong

A neontábla egyik oldalán a „gyűlölet = rasszizmus Isten ellen” felirat volt olvasható, míg a másikon a „#StopAsianHate” hashtag szerepelt, amely a tüntetés legfőbb jelszava is egyben.

A felvonulás oka, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta ugrásszerűen megnövekedett az (elsősorban idős) ázsiai származású amerikaiak ellen elkövetett szóbeli illetve fizikai atrocitások száma az Egyesült Államokban. A támadásokról rengeteg felvétel is kering az interneten, ami érthető okokból félelmet és dühöt gerjeszt az ázsiai-amerikai közösség körében.

A Liner.hu oldalon közzétett adatok szerint az ázsiaiak ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 150 százalékkal növekedett 2020-ban.

Borítókép: Instagram / Tina Truong