promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A koronavírus járvány miatti negatív hírek nem tesznek jót a lelkünknek
Borítókép:  Forras: Femina.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több mint egy éve, minden nap figyelemmel kísérjük a koronavírus járvány miatti negatív híreket a médiában, ez azonban nagyon rossz hatással van a lelki állapotunkra. De vajon, hogyan tehetünk ellene? Erre ad választ Gergics Dániel kommunikációs tréner. 

A koronavírus-járvány kitörése óta mindenhonnan áradnak a negatív hírek, így nem csoda, ha egyre fáradtabbak vagyunk, a kiégés egyre több tünetét tapasztaljuk, amikor olvassuk őket. - erről beszélt Gergics Dániel kommunikációs tréner a profitline.hu-nak.

“Az ismétlődő negatív hírek befolyásolják a lelkiállapotunkat. Kilátástalanságot okoznak, az az érzésünk támad tőlük, hogy nincs kiút, nincsen fény az alagút végén. Feltehetjük a kérdést, hogy mi értelme egyáltalán élni, a világban benne lenni?” 

A szakember szerint a rossz hírek fogyasztása már csak azért is ártalmas, mert arra kondicionál bennünket, hogy csak a negatívat lássuk magunk körül - ez pedig már ténylegesen befolyásolja az életünket, körülményeinket, kapcsolatainkat. De hogyan változtathatunk a kialakult negatív világnézetünkön? 

“Mérlegelnünk kell, mire tudunk hatással lenni a világban és mire nem. Ha meglátok egy szalagcímet, az első kérdésem mindig az: tudok-e hatással lenni erre? És vajon tudja-e a hétköznapjaimat befolyásolni, ha tudok erről? Fontos, hogy felismerjük, szükségünk van-e az adott információra, vagy csupán azt érjük el általa, hogy még jobban elkeseredünk”

- mondja a Dániel, aki régen maga is híradózott.

A kommunikácós tréner elindított egy Motiváló Híradót Youtube csatornát, amelyben olyan híreket gyűjt össze a világ minden tájáról, amelyek a mostani rosszhír-áradat közepette is pozitívak. A cél felpezsdíteni, motiválni, inspirálni az embereket, akik számára így átélhetőbbé válik, hogy örömteli dolgok is történnek a világban. A műsor kéthetente szombaton jelentkezik majd. 



 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás