promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A britek megőrültek: százával fürdőznek a tengerben, a rendőrség lecsapott
Borítókép:  Adrian DENNIS / AFP
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tömegverekedésekről, késelésekről érkeznek hírek, az embereknél elfogyott a cérna.

Több száz brit fürdőzött és bulizott a napokban Brightonban, a szigetország talán leghíresebb üdülőhelyén. Tele voltak a partok, a sétányok és a parkok Londonban, Leedsben, Nottinghamben és Birminghamben is, az emberek kiélvezték, hogy 1968 óta nem volt ilyen meleg márciusi napjuk – tudósított a Daily Mail.

A hőmérséklet bőven meghaladta a 24 Celsius-fokot, de nem is ezzel volt a gond, hanem azzal, hogy a pihenni vágyók a manapság szokásos óvintézkedésekre is fittyet hánytak. Pedig a hatóságok továbbra is azt javasolják, hogy 6 embernél (vagy két háztartásnál) többen ne gyűljenek össze még kültéren sem, ám az embereknek – érthetően – már elegük van a lezárásokból és korlátozásokból.

Valószínűleg a rendőröknek is, nekik viszont kötelességük a rend fenntartása. Nottinghamben például ők tartatják be az alkoholfogyasztási tilalmat a parkokban, miután a közelmúltban részeg tömegverekedés zajlott le a városban. Leedsben napozókra csaptak le a szervek, mert késelésről kaptak információt, de sérültet végül nem találtak.

A britek egyébként tényleg lazíthatnak egy kicsit, mert a lakosság 55 százaléka már rendelkezik koronavírus-antitesttel a szervezetében. Ez a járványügyi adatokon is meglátszik, hiszen a napi új esetek száma január 8. óta folyamatosan csökken, a napi halálesetek száma pedig január 19-én érte el a csúcspontot, 1612 elhunyt személlyel.

Matt Hancock egészségügyi miniszter sem akarja túlfeszíteni a húrt, ezért óvatosan csak ennyit írt ki a Twitter-oldalára:

„Élvezzék a napsütést, de ügyeljenek a biztonságra. Idáig már eljutottunk, ne baltázzuk el a dolgot.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás