promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem lesz húsvéti szondáztatás az utakon
Borítókép:  Forrás: police.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elmarad idén húsvétkor a közutakon szinte hagyománynak számító szondás razzia. A rendőrség ezzel a gesztussal köszöni meg a sofőröknek, hogy tavaly jelentősen csökkent a balesetek száma.

Idén nem lesz általános szondáztatás a húsvéti, négynapos hosszú hétvégén, nyilatkozta Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a Közlekedésbiztonság szaklapnak. Ez pedig azért van, mert a tavalyi évben látványosan javultak a baleseti mutatók. Ugyanakkor a főosztályvezető elmondta, hogy nem kell előre inni a medve bőrére, ugyanis nem lesz kevesebb rendőr idén, mint máskor, így a biztos urak bármikor kivételt tehetnek. 

"Természetesen amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az autósok nagy számban félreértik a gesztusunkat (húsvétkor nem állítunk meg mindenkit csak azért, hogy megszondáztassuk) és emiatt nőni fog az ittasan vezetők, az ittasan balesetet okozók száma, felülbíráljuk a mostani döntésünket, ahogy korábban felülbíráltuk a sebességméréssel kapcsolatos tájékoztatási gyakorlatot is."

- mondta Óberling József, aki azt is hozzátette, hogy az ünnep alatt a sebességmérésre továbbra is számítani kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás