promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokba fog fájni az idei húsvéti sonka
Borítókép:  Forras: mindmegette.hu
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alaposan meg fogsz lepődni, amikor húsvéti sonkáért igyekszel a boltokba, ugyanis a mindenki által kedvelt ünnepi étel átlagosan 10-15 százalékkal drágult a tavalyi évhez képest.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy Húsvét közeledtével a sonka ára általában feljebb kúszik. Most viszont nem csupán 1-2%-os emelkedésre lehet számítani. -írja a Népszava.

Az ágazati szakemberek szerint akár 15%-ot is emelkedhetnek tavalyhoz képest a füstölt hústermékek.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a füstölt húskészítmények széles kínálatában az árak is igen eltérőek. A húsvéti gyorsérlelt, főtt sonkának kilója már 1400-1500 forintért is kapható, míg a hagyományos érlelésű termékek 2500-3000 forintba is kerülhetnek. A speciális készítmények pedig ennél is drágábbak, 3000-6000 forintért kínálják őket.

Az áremelést elsősorban a takarmány drágulása okozza, de a gyenge forint, az energiaárak, és a járvány miatt bevezetett intézkedések is nagyban hozzájárulnak az emelkedéshez.

A Népszava arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes ismert gyártó áruját megvenni, hogy az ünnepi asztalnál ne érje kellemetlen meglepetés a fogyasztókat, valamint fontos odafigyelni, arra is, hogy olyan sonkát válasszunk, aminek a címkéjére fel van tüntetve a gyártó neve. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás