Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Borzasztó jövőt jósolnak, Angliát 9 éven belül atomtámadás érheti

Borzasztó jövőt jósolnak, Angliát 9 éven belül atomtámadás érheti

Élet

Borzasztó jövőt jósolnak, Angliát 9 éven belül atomtámadás érheti

Élet

Promotions 21:41

Ha túl leszünk a koronavírus-járványon, felélednek a terroristák?

Vegyi, biológiai vagy atomfegyverrel mérhetnek csapást Nagy-Britanniára még ebben az évtizedben. Nem, ez nem egy új katasztrófafilm forgatókönyve, hanem egy döbbenetes lehetőség az angol kormányzat számára készített, kiszivárgott jelentés szerint.

Boris Johnson miniszterelnök a koronavírus után ezért rögtön a feléledő ellenséggel fordul szembe, és azonnali hatállyal terrorista-ellenes műveleti központot állít fel. A legnagyobb fenyegetést az iszlamisták, az északír függetlenségpártiak, valamint a szélsőjobbosok, szélsőbalosok, anarchisták és magányos merénylők részéről érzik – áll a The Sun cikkében. Üldözési mániás lett a kócos országvezető?

„Valószínű, hogy terrorista csoportok sikeres támadást hajtanak végre ellenünk vegyi, biológiai, radiológiai vagy atomfegyverekkel 2030-ig” – riogatta a járványtól amúgy is elcsigázott népét Boris Johnson.

Persze, lehet, hogy mindezzel csak azt a vitatható döntést igyekszik megindokolni, miszerint a britek a közeljövőben bővíteni akarják nukleáris arzenáljukat, 180-ról 260 darabra emelve a robbanófejek számát. A csapatokat is gyakrabban és hosszabb időre akarják tengerentúli szolgálatra küldeni, vagyis az Európai Uniótól elszakadt szigetország mára egészen háborús hangulatba került.

Boris Johnson szerint a világ a járvány legyőzése után ingatag helyzetbe kerül, ezért még az űrbéli és kiberháborúra is fel kell készülni, és ezért nem sajnálják 24 milliárd fonttal emelni a védelmi költségeiket. Vészhelyzetben az irányítást egy új high-tech, 9,3 milliárd fontból létrehozott központi bunkerból hajtják végre. Tényleg megőrültek, vagy az óvatossággal nekik van igazuk?

Borítókép: CHARLES BOWMAN / ROBERT HARDING RF / ROBERTHARDING VIA AFP