promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötletes módon menekült meg a pingvin az őt üldöző gyilkos bálnák elől
Borítókép:  FIRO SPORTPHOTO / JVºRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két, az Antarktisznál hajózó turista arra lett figyelmes, ahogy gyilkos bálnák egy szamárpingvint üldöznek. A pingvin ötletes módot talált arra, hogy megmeneküljön a szorításból.

A Karsten házaspár Matt és Anna Karsten az Antarktisz jéghegyeit mentek megnézni, de valami olyat videóztak le végül, amit nagyon ritkán látni – írja az Upworthy. A pár több tursitával együtt épp Gerlache-szorost tekintette meg, amikor épp arra lettek figyelmesek, hogy egy szamárpingvin bajba került, ugyanis több gyilkos bálna nézte ki magának élelemként.  A pingvin persze kereste a kiutat, a vízből ki-be ugrálva próbált szabadulni a szorításból. Nem úgy tűnt, hogy sikerült neki.

Aztán jött a megoldás:

a pingvin az egyik, turistákat szállító csónakba próbált beugrani, és végül sokadik próbálkozásra sikerrel járt, az egyik jól kivitelezett ugrásával pont a csónakban kötött ki, így megmenekülve a rá vadászó ragadozóktól.

[[v1]]

„Egy rövidke utazást követően a pingvin elköszönt utastársaitól, s visszaugrott a jéghideg vízbe" – emlékezett vissza Matt Karsten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás