promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Praktikus dolgot kezdett árulni a német Aldi a vírus megfékezésére
Borítókép:  Forrás: Illusztráció/portfolio.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kornavírus-járvány visszaszorításának érdekében a német Aldi üzletek megkezdték a koronavírus-gyorstesztek forgalmazását. Ezzel az országban az Aldi az egyetlen áruházlánc, ami bárki számára elérhető gyorsteszteket árul.

Németországban is szeretnék visszaszorítani a koronavírus megbetegedések számát, így a német Aldi üzletekben már elkezdték forgalmazni a koronavírus-gyorsteszteket – írja a Spiegel. 

A német kormány elsőként az Aldinak engedte meg a tesztek árusítását.

Egy dobozban öt darab gyorsteszt van, egy vásárló egyszerre egy dobozt vehet az üzletben. A gyorsteszt 24,99 euróba, azaz nagyjából 9 ezer forintba kerül. A csomagban részletes leírás található a tesztek használatáról, így az ellenőrzést a vásárlók könnyen elvégezhetik magukon is.

A német Spiegel szerint a tesztek az első pár napban gyorsabban fogytak, mint az első hullám idején a WC-papír, de ez azóta lecsendesedett. A kormány a jövőben több áruházláncnak és drogériának is engedélyezni fogja a gyorstesztek forgalmazását.

A Telex.huannak is utánajárt, hogy a magyar Aldikban is tervezik-e a tesztek árusítását, de az üzletlánc egyelőre nem tervezi a koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztek értékesítését. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás