promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vakációzni indult, de már a repülőn életet kellett mentenie a magyar doktornőnek
Borítókép:  Bors
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dr. Székely Lilla éppen Zanzibárba tartott férjével egy romantikus nyaralásra, miközben Dubaj felé haladva a repülőgépen egy férfi rosszul lett. A magyar doktornő hozta vissza a halálból az utast. 

A magyar házaspár már kezdett ellazulni a reülőgépen Dubai felé tartva, amikor hozzájuk közel ülő utasnak leállt a légzése. A doktornő párja, Zoltán vette észre először, hogy gond van a fedélzeten, és egyből riasztotta a vecsési háziorvos kedvesét.- írja a Bors 

 

" A férjem aggódva szólt nekem, hogy tegyek valamit, hogy a beteg meg ne haljon, hiszen orvos vagyok. Azonnal felálltam, és a légiutas-kísérővel nagyjából egyszerre értem oda"

 

A doktonő rögtön megvizsgálta a férfit, és hamar kiderült, hogy nem lélegzik. Ennek tudatában Lilla is megijedt egy pillanatra. A beteget a stewardessek és az utasok segítségével lefektették a padlóra a folyosó közepén, majd ezt követően újraélesztést kezdett alkalmazni. A férfi ezután elfordította a fejét, és hányni kezdett, de továbbra is eszméletlen volt. 

A fedélzeten szerencsére volt oxigénpalack, ami nagy segítséget jelentett a férfi légzésében, de így is kétszáz felett volt a vérnyomása és 150-nél is magasabb a pulzusa, miközben erősen görcsölt, didergett és verejtékezett. Lilla a hozzátartozóktól megtudta, hogy Hassannak hívják a beteget.

 

"Ebből kiderült, hogy azonnali korházi ellátásra van szüksége, szív-és érrendszeri betegségre, vagy anyagcsere-felborulásra gyanakodtam. A gép aztán 30 perccel később a tanzániai Dar-Es-Salaamban le tudott szállni, így az eszméletlen Hassánt pedig átadtam az ottani repülőtéren várakozó mentős kollégáknak."

 

A doktornő szerint a család nagyon megsérülhetett a látottak miatt, ugyanis meg sem köszönték a hőstettet. A magyar házaspár végül szerencsésen odaért Zanzibárba, de Lilla most azt tervezni, hogy felveszi a Hassannal a kapcsolatot, hogy megtudja, felépült-e

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás