Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez az úszásoktató 21 évesen a legfiatalabb nő lett, aki átevezte az Atlanti-óceánt

Ez az úszásoktató 21 évesen a legfiatalabb nő lett, aki átevezte az Atlanti-óceánt

Élet

Ez az úszásoktató 21 évesen a legfiatalabb nő lett, aki átevezte az Atlanti-óceánt

Élet

Helmeczi Benjamin 14:54

Jasmine Harrison 11 éves rekordot döntött meg; 21 évesen a legfiatalabb nő lett, aki átevezte az Atlanti-óceánt.

Az észak-yorkshire-i Jasmine Harrison úszásoktató decemberben indult el a 4828 kilométeres útra a Kanári-szigeteki La Gomerából. A 70 napos, 3 órás és 48 perces út végén február 20-án, szombaton kötött ki Antigua szigetén. A BBC-nek elmondta, három évvel korábban, a Talisker Whisky Atlantic Challenge verseny 2017-es döntőjét látva jött az ötlete, hogy nevezni fog.

Amikor a hosszú átkelésről kérdezték, elmondta, hogy "jó és rossz emlékek" elegyét élte át, tetszett neki, hogy kiszállhatott a mindennapi rutinból.

„Semmihez sem hasonlítható, hogy tényleg mindentől, a közösségi médiától, a rossz hírektől, szó szerint mindentől elszakadtam"

- magyarázta.

Az úton akadtak nehézségei, két nappal a célba érés előtt felborult, közben megsérült a könyöke. Az átkelés során felváltva evezett és aludt két-két órán át. Annak ellenére, hogy el volt vágva a világtól, műholdas telefonon naponta beszélt az édesanyjával. Amikor azt kérdezték tőle, mire vágyik leginkább, miután szárazföldre teszi a lábát, azt mondta:

„ételre, feltétlenül ételre".

Harrison amellett, hogy a legfiatalabb női teljesítőként rekorder lett, jótékony célra több mint 10 ezer fontot (4,1 millió forint) is összegyűjtött.

A korábbi rekordot az amerikai Katie Spotz tartotta, aki 2010-ben, 22 éves korában szelte át az Atlanti-óceánt január 3. és március 14. között. A legfiatalabb átkelő egy Lukas Haitzmann nevű fiú volt, aki 18 évesen, 2019-ben teljesítette a kihívást.

Borítókép: Sky News