promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentősen megnövekedhet az aktfotók illetéktelen használata és a bosszúpornók száma
Borítókép:  AJ PHOTO / BSIP / BSIP via AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Koronavírus-járvány miatt kialakult kényszerű távollét az online térbe helyezi át az intim együttléteket a különélő párok számára. Ez azonban növelheti annak a kockázatát, hogy a fotóink illetéktelen, akár ártó szándékú kezekbe kerülnek.

A koronavírus miatti korlátozások világszerte megnehezítik a különélő párok életét, néhányuknak ugyanis hónapokat kell egymástól külön tölteniük. Ez még a leginkább kiegyensúlyozott kapcsolatok esetén is megerőltető lehet, a pároknak ezért gyakran a szokásosnál kreatívabbnak kell lenniük, például a szexualitás terén. Az online térben zajló intimitás kiélése azonban növelheti annak a kockázatát, hogy a fotóink illetéktelen, akár ártó szándékú kezekbe kerülnek.

Mia Sabat szexuálterapeuta szerint az aktfotók és videók, valamint az erotikus tartalmú üzenetek küldése a partnerünknek a szexuális megnyilvánulás természetes része, és különösen fontos lehet a lezárások és korlátozások idején. Ha azonban ezeket a fotókat az egyik fél a másik beleegyezése nélkül megosztja valahol, az nagyon komoly problémákhoz vezethet. A közzétevő fél ilyenkor nemcsak komoly bűnt követ el, de súlyos mentális károkat is okozhat a másiknak. 

Ezért mielőtt bárkivel intim képeket osztanánk meg, érdemes átgondolni néhány dolgot. 

Először is tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

Szabad akaratunkból, külső nyomás nélkül szeretnénk elküldeni az intim tartalmakat magunkról?

Bízunk abban a személyben, akinek képeket szeretnénk küldeni?

A készüléknek, amelyen a fotókat készítjük, megfelelő biztonsági beállításai vannak? (Például le van-e zárva ujjlenyomattal vagy jelkóddal?)

Kapunk róla értesítést, ha képernyőfotót készítenek rólunk?

Amennyiben nem ismerjük személyesen a partnerünket, az elküldött kép felfedi-e a valós személyazonosságunkat és a tartózkodási helyünket? Ha igen, megfelel ez nekünk? 


Forrás: CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP

„Ha bármelyik kérdésre nem tudunk biztos választ adni, jelenleg az lehet a legjobb döntés, ha nem osztunk meg magunkról intim tartalmakat. Ha viszont igennel tudunk válaszolni minden kérdésre, akkor akár valóban el is küldhetjük a képeket”

– mondta el Sabat az Insidernek.

Fontos, hogy meghúzzuk a határokat önmagunkkal és partnerünkkel kapcsolatban, és ügyelni kell arra, hogy ezek a határok mindvégig biztonságosak és kényelmesek legyenek a számunkra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás