promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő természeti csodát fotóztak
Borítókép:  https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy nagyon ritka jelenségről, egy Moilanen-ívről kapott fotót. Érdemes megnézni. Kialakulása a tudomány számára még ma is tisztázatlan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán tett közzé egy igen különleges képet, amelyet Katona Rolandtól, az oldal egyik követőjétől kapott. A felvétel Ausztriában készült, és halójelenségeket tartalmaz, például egy nagyon ritka Moilanen-ívet. Mint az OMSZ a jelenségről írja,

„a Nap fölött, de a 22 fokos haló alatt látható halványabb V-alakú fényjelenség. Ennek kialakulása a tudomány számára még ma is tisztázatlan."

forrás: facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Rendben, de mi az a halójelenség?

„A ritkán előforduló halójelenségek kialakulásához különleges alakú, speciális térbeli elhelyezkedésű kristályok szükségesek, vagy a megfigyelőnek kell speciális helyről szemlélődnie. Ilyen jelenségekhez egy évben egyszer, vagy akár még ritkábban lehet szerencséd, sőt néhányuk egy adott földrajzi helyről nem is látszódhat soha. Több közülük, valamely fényes, gyakori halóval együtt, annak kísérőjelenségeként jelenik meg"

írja a legkoroptika.hu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás