Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Milyen fenyőfát érdemes választani karácsonyra?

Milyen fenyőfát érdemes választani karácsonyra?

Élet

Milyen fenyőfát érdemes választani karácsonyra?

Élet

Toronicza Péter 07:37

Élő vagy műanyag, az olcsóbb luc, vagy a drágább nordmann fenyő a jó választás? Segítünk eligazodni a káoszban.

Nyakunkon van a karácsony, és a többség még csak most fogja megvásárolni a fenyőfát. Azt már borítékolhatjuk, hogy nem lesz olcsó mulatság.

A Fókusz riportja rámutatott arra, hogy az élő fák többsége magyar termesztés. Az is kiderült, hogy a Zala megyében található Surd a hazai fenyőfa nagyhatalom, ahol gyakorlatilag nincs olyan ember, aki ne foglalkozna ezzel mellékállásban.

„Az ültetés után 7-8 év múlva lehet belőle profitálni. Évente négyszer vagy ötször kell permetezni, ugyanannyiszor kell kaszálni, kell nyírni, alakítani. Ahogy elmegyünk a fodrászhoz, hogy szépek legyünk, úgy a fenyővel is kell foglalkozni”

– mondta Kanász János polgármester.

Rengeteg fenyő van, szóval a szakértők ezért látták úgy, hogy nem lenne szabad elszabadulniuk az áraknak, de akik eddig vásárolták, pont azt mondták, hogy nagy a drágulás. A külföldi nordmann fenyő a legdrágább, de állítólag mutatósabb és tartósabb is kicsivel, mint a hazai.

A lucfenyő olcsóbb, nagyon finom az illata, ami be tudja teríteni a szobát, de jobban is hullik.

Ha a természetet akarjuk védeni, akkor jobb élő fát venni, mert így nem hagyunk magunk után műanyaghulladékot. Ebben is ment azért a fejlődés, mert egyre szebbek és élethűek a műfenyők, azonban tényleg nem kell sajnálni az élő fákat, mivel rengeteg van belőlük, és ezek tökéletesen lebomlanak.

Borítókép: Iliya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP