Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb megszeghetetlen törvényt vezettek be Észak-Koreában

Újabb megszeghetetlen törvényt vezettek be Észak-Koreában

Élet

Újabb megszeghetetlen törvényt vezettek be Észak-Koreában

Élet

Héjja Krisztián 09:39

Míg világszerte azon megy a harc, hogy az emberek ne szegjék meg a koronavírus-járvány alatt hozott szabályokat, addig Észak-Koreában nem hogy mindent betartanak, de a kormány még újabb törvényeket is hoz, aminek a megsértése komoly következményekkel járhat.

Kim Dzsongun ezentúl mindenkinek megtiltja a nyilvános helyeken való dohányzást, közelte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. Ez többek közt azért is furcsa, mert az ország vezetője híresen sokat bagózik, állítólag napi két dobozzal is elszív az egyik legerősebb cigarettából. 

A phenjani vezetés emellett kérte a vállalatokat, hogy spóroljanak az erőforrásokkal, az energiával és a költségekkel.

Az új törvényeket november 4-én fogadta el az észak-koreai parlement elnöki tanácsa, így ezentúl komoly következményekkel járhat, ha valaki megszegi a szabályokat. Persze azt, hogy ez mit jelent, mindenkinek a fantáziájára bízzuk. 

Az új törvénynek egyébként lehet pozitív következménye is, hiszen a diktatúrában különösen magas a dohányosok aránya. A WHO szerint a férfi lakosságának 43,9 százaléka dohányzik, bár a legfrissebb mérésük 2013-ból származik. Lehet, hogy egy ilyen tiltás majd javít az arányokon.

Borítókép: KCNA VIA KNS / AFP