promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem törlik el az óraátállítást?
Borítókép:  PX
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnt, hogy végre eldöntötték, hogy 2021-től eltörlik az óraátállítást, hiszen annak gazdasági szempontjai már rég nem aktuálisak a világ fejlődésének köszönhetően. Többször bebizonyították, hogy már nincs szükség rá, és csak teher, főleg az emberek szervezetének. 

Az elmúlt, kicsit több mint egy hétben egy órával többet alhattunk az őszi óraátállítás miatt. Ez eddig rendben van, habár az utolsó óraátállítást követően állítólag, kizárólag a nyári időszámítás marad meg. Legalábbis ezidáig úgy volt.

Most az ügy ismét vakvágányra jutott, és félretették az óraátállítás kérdését, ami lehet azt jelenti, hogy újabb hosszú évekig „tekergethetjük” előre, majd vissza a mutatókat. 

A Magyar Alvás Szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügy félretétele annak ellenére történt így, hogy a világjárvány felborította az emberek napi életmódját, és az alvási szokásait. A közlemény szerint kevesebbet, nyugtalanabbul alszunk, amióta kitört a járvány

– írja a Ripost.

Azt, hogy mi lesz a továbbiakban még nem tudni, de talán még érdemes reménykedni abban, hogy egyszer döntés születik, és végleg eltörlik az ide-oda állítgatást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás