promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Segít a szájvíz a koronavírus ellen?
Borítókép:  SCIENCE PHOTO LIBRARY / R3F / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy pennsylvaniai kutató szerint egyes szájvizek képesek lehetnek akár fél perc alatt megölni a koronavírust. A kísérletek eredményeit azonban érdemes a helyén kezelni.

„A laboratóriumi körülmények között végzett kísérletek eredményei azt jelzik, hogy egyes fertőzésellenes, a kórokozókat megölő és szaporodásukat gátló termékek hasznosak lehetnek a vírusterheltség csökkentésében a szájban a megfertőződés után és segíthetnek csökkenteni a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2-fertőzés terjedését”

– írja az MTI.

Ezzel ellentétben a németországi Ruhr Egyetem kutatói szerint, a szájvizek hatása csak átmeneti lehet, illetve arra is figyelmeztettek, hogy a koronavírus orron keresztül is könnyen bejuthat a szervezetbe. 

Craig Mayers biológus viszont sokkal bizakodóbb. A professzor kutatásai szerint több orr- és szájöblítő is képes az emberi koronavírus semlegesítésére, ami azt feltételezi, hogy ezen termékek képesek lehetnek csökkenteni a koronavírusos betegek számát.

„Miközben várunk a vakcina kifejlesztésére, szükség van a fertőzés átadásának csökkentését célzó módszerekre. Az általunk vizsgált termékek már elérhetők és gyakran az emberek napi rutinjának részévé váltak”

– idézte az intézmény közleménye a professzort.

Továbbá a sajtóanyagban az áll, hogy az általuk tesztelt szájvizek 99,9 százaléknál nagyobb arányban semlegesítette a vírust 30 másodperccel az után, hogy a beteg kapcsolatba került velük. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás