promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fát ölelő tigris – itt az év természetfotója
Borítókép:  Fotó: Sergey Gorshkov
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az év természetfotósa pályázatának első helyét, a 49 ezer beküldött alkotás közül Szergej Gorskov szerezte meg „Az ölelés” című képével.

A londoni Természettudományi Múzeum ebben az évben is kihirdette „Az év természetfotósa” pályázatának eredményeit. Az első helyet a 49 ezer beküldött alkotás közül Szergej Gorskov szerezte meg „Az ölelés” című képével, amely az Orosz Távol-Keleten készült – olvasható a múzeum honlapján.

Az orosz fotós egy szibériai faluban született, s élete nagyobb részében a vadászpuska, s nem a fényképező lencséjén keresztül figyelte az állatokat. Majd egy afrikai túra, és egy gepárddal való találkozás megváltoztatta az életét. Azóta annak szenteli mindennapjait, hogy bemutassa az állatok és a természet kapcsolatát.

A rejtett kamerával készült felvételen az látható, amint egy nősténytigris átkarol egy mandzsúriai jegenyefenyőt azért, hogy szagával megjelölje azt. Gorskovnak 11 hónapot kellett várnia a kép elkészítésére.

fotó: Sergey Gorshkov 

A díjat odaítélő zsűri elnöke, Roz Kidman Cox szerint a fotós alkotása páratlan betekintés egy mágikus erdő mélyének intim pillanatába.

„Ez egy pompás színekben és szerkezetben elmondott történet, az orosz vadon szimbólumának visszatérése a kihalás széléről”

– beszélt a képről Cox.

 Az év fiatal természetfotósa, Liina Heikkinen lett a libát elkapó fiatal vörös rókáról készült drámai felvételével. Az állat épp hevesen védi zsákmányát testvéreitől, s elrejtőzik vele egy hasadékban.

fotós: Liina Heikkinen

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás