promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bejelentést tett a Lidl
Borítókép:  PécsMa
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Lidl komoly döntést hozott a mikroműanyagok használatával kapcsolatban, emellett bejelentett egy komoly változást, ami a vasárnapi nyitvatartást érinti.

A műanyag része mindennapi életünknek. Különböző módokon kerülhet a környezetünkbe és elsősorban vizeinket, óceánjainkat szennyezi. A kozmetikai és testápolási termékekben található legkisebb műanyag szemcsék is hozzájárulnak a környezeti hatásokhoz, ezért a Lidl célul tűzte ki, hogy ezeket az apró műanyagrészecskéket, más néven mikroműanyagokat eltávolítja termékeinek összetételéből: Magyarországon a kozmetikai termékek nagy részének 2021 végéig mikroműanyag-mentesnek kell lennie.

Annak érdekében, hogy a Lidl vásárlói könnyen és gyorsan azonosíthassák, hogy az összetevőket tekintve mely termékek mikroműanyag-mentesek, a Lidl bevezette az „Összetétel mikroműanyag nélkül" jelölését.

A Lidl a fenntarthatóság melletti elkötelezettségének részeként 2015 óta intenzíven foglalkozik a mikroműanyagok kérdésével és hisz csökkentésük fontosságában. Az elővigyázatosság elvével összhangban, a kozmetikai és testápolási termékek beszállítóival szoros együttműködésben a Lidl elkötelezte magát amellett, hogy saját márkás termékeinek összetételében nem használ szilárd, elsődleges, A-típusú mikroműanyagokat. A vállalás az 5 miliméternél kisebb, súrolóhatású mikroműanyagokra, valamint a biológiailag nem lebomló, szintetikus polimerekre vonatkozik, amelyek lehetnek szilárdak, diszpergált, gélszerű, oldott vagy folyékony állagúak.

A mikroműanyagok csökkentése mellett a vállalat kutatja azokat az azonos tulajdonsággal rendelkező, környezetkímélő helyettesítő anyagokat, melyeket a kozmetikai és testápolási termékek esetében alkalmazni tud. Ezzel a fejlesztéssel a Lidl nemcsak a vásárlói igényeknek szeretne eleget tenni, de segít megvédeni a környezetet a műanyagszennyezéstől is.

Emellett bejelentették, hogy 2020.09.27-től megváltozik a magyarországi üzletek nyitvatartása, melynek értelmében vasárnaponként hosszabb ideig, 17:00 óra helyett immár 18:00 óráig tartanak nyitva a Lidl áruházai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás