promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valóra vált álom – államilag elismert iskola lett a Budapest School
Borítókép:  budapestschool.org
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Prezi-alapító, Halácsy Péter és társai által öt éve indított tanulási hálózat, a Budapest School államilag elismert iskola lett.

„Vannak megismételhetetlen pillanatok az életben. Ilyen volt az, amikor a BPS közel 100 tanárával és segítőjével együtt, egy helyen tudtuk meg a hírt, hogy 5 év után megkaptuk a működési engedélyt"

írta a Budapest School holnapján a Prezi-alapító, Halácsy Péter, aki társaival együtt öt éve alapította meg azt az oktatási-hálózatot, amely augusztus közepén államilag elismert intézmény lett. Mint Halácsy írja, azért kezdtek bele a projektbe, mert azt szeretnék, hogy a gyerekek, „a tudomány és a technológia legfrissebb eredményei, valamint a tanulásról vallott legmodernebb elméletek mentén fejlődhessenek." Új iskolai struktúrát hoztak létre, olyat, amelynek programja akkreditált, egyedi programként alkalmazható általános iskolában, gimnáziumban és szoftverfejlesztő technikumban is.

„Olyan iskolát álmodtunk meg, ahol a csoportok beosztása rugalmas és mindig abban a csoportban tanulnak a gyerekek, amelyik nekik a legjobb. Ahol az órarendet nem a tantárgyi óraszámok határozzák meg, hanem a közösségben jelenlévő témák, érdeklődések és feladatok..." – fogalmaz Halácsy.

Egy olyan iskola kapott tehát állami elimserést, amely magyar innovációként jelenik meg a nemzetközi oktatási piacon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás