promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berlinben most már keményen megbüntetik, aki nem viseli a maszkot
Borítókép:  John MACDOUGALL / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem igazán tartották be az emberek a maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön.

Magyarország jelenleg még jó helyzetben van, de nagyon oda kell figyelnünk, mert a szomszédos országokban újra elkezdett nőni a koronavírus-fertőzöttek száma. A nyugati országokban sincsen még vész, de nagyon résen kell lennie mindenkinek. 

Jens Spahn német egészségügyi miniszter elmondta, hogy a múlt héten félmillió embert teszteltek náluk, ami valóban egy elképesztő szám, és az országban igyekeznek elkövetni mindent, hogy féken tartsák a vírust.

"Sokan elindultak nyaralni, és ebben a szezonban különösen oda kell figyelnünk, hogy megakadályozzuk a fertőzéseket. Nem kell azonnal második hullámra készülni. Közösségként meg tudjuk akadályozni ezt, ahogy eddig is tettük. Meg kell törnünk a hullámot, és ellenőrzés alatt kell tartani a vírust”

- nyilatkozta a miniszter.

Anno Tom Hanks is kiakadt, hogy az emberek annyira nem képesek, hogy maszkot hordjanak. Ő is hordja, pedig már túl van a koronavíruson. Tény, hogy a legtöbben kicsit kiengedtek a vírus visszaszorulása miatt, de ha így teszünk, akkor lehet tényleg lesz második hullám.

Németország fővárosában, Berlinben közben megunták, hogy a tömegközlekedési eszközökön az emberek többsége nem veszi fel a maszkot. A BVG, vagyis a berlini közlekedési vállalat úgy döntött, hogy azonnal 50 euróra, vagyis csaknem 18 ezer forintra büntet mindenkit, aki ezt elmulasztja. Ehhez egy aranyos kisfilmet is forgattak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás