Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tom Hanks nagyon kiborult azokra, akik nem hordják a maszkot

Tom Hanks nagyon kiborult azokra, akik nem hordják a maszkot

Élet

Tom Hanks nagyon kiborult azokra, akik nem hordják a maszkot

Élet

Toronicza Péter 08:08

Amerikában még jócskán jelen van a koronavírus, és Tom Hanks le is teremtette a felelőtlen embereket.

A színész és felesége, Rita Wilson az első olyan hírességek voltak, akik bejelentették, hogy bizony elkapták a koronavírust. Akkor nem tudtuk, hogy mi volt velük, csak pletykákra támaszkodott mindenki, de aztán elmesélték, hogy tíz napig borzalmas tüneteket produkálta, és nem volt egyszerű túllendülni a víruson. A lázuk hála égnek nem volt, így hamar felgyógyultak.

Az 1988 óta elválaszthatatlan házaspár ki is jelentette, hogy felajánlják vérplazmájukat, hogy életeket menthessenek vele. Amíg nincsen hatásos ellenszer, addig a koronavírusból kigyógyultak vézplazmáival próbálják meg kezelni a súlyos fertőzötteket.

Közben aggodalmát fejezte ki a koronavírus-járvány egyesült államokbeli terjedése miatt Anthony Fauci, az allergiológai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője kedden a szenátus egészségügyi bizottságában tartott meghallgatáson. Fauci azt mondta, hogy rendkívül aggasztónak találja, hogy az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartás szabályait a bárokban és az éttermekben, nem hordanak szájmaszkot és nem kerülik a tömeget. Nem is csoda, hogy Amerikában nem akar visszaszorulni a vírus.

Tom Hanks aztán tényleg átélte miről van szó, és ő is kiakadt az emberekre:

„Három dologra kellene odafigyelni, hogy túllendüljünk ezen az egészen: hordjuk a maszkot, tartsuk a megfelelő távolságot, és mossunk kezet. Ezek annyira egyszerű dolgok, és aki ezt képtelen megtenni, az nagyon szégyellje magát. Nem kellene lustának lennünk, legalább ennyivel vegyük ki a részünket a védekezésből. Amikor autót vezetsz sem száguldozol, használod az indexet, és nem ütöd el a gyalogosokat. Uramég, ez csak egyszerű józan ész!"

fakadt ki a színész, akinek kicsit már elege van a felelőtlenségből.

Hát igen, az Egyesült Államoknak össze kell kapnia magát. Már sok helyen így is újra bevezetik a szigorításokat.

Borítókép: VALERIE MACON / AFP