Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lovaggá ütik a brit egészségügynek pénzt gyűjtő százéves katonát

Lovaggá ütik a brit egészségügynek pénzt gyűjtő százéves katonát

Élet

Lovaggá ütik a brit egészségügynek pénzt gyűjtő százéves katonát

Élet

HZS - 2020.05.20. 14:14

A második világháborús brit veterán, Tom Moore kapitány a koronavírus-járvány alatt majd 12 milliárd forintot gyűjtött az angol egészségügyi dolgozóknak. Tettéért most lovaggá üti II. Erzsébet.

Amit a második világháborús brit veterán, Tom Moore kapitány a koronavírus-járvány ideje alatt véghez vitt, arra csak a legnagyobb, emberi nagyságot méltató jelzők használhatók.

A száz éves úriember úgy döntött a járvány kellős közepén, hogy, ami csak tőle telik, azt megteszi országa egészésgügyéért. Így fogta magát és járókeretével többszáz kört tett meg kertjébe azzal a céllal, hogy némi pénzt gyűjtsön az egészségügyi dolgozóknak. Nos, akciója olyan sikeres lett, hogy a helyi Nemzeti Egészsügyi Szolgálat számára majd 12 milliárd forintnak megfelelő angol font jött össze – még a brit királyi család tagja, Vilmos herceg is adakozott.

Az ország miniszterelnöke, Boris Johnson ezek után úgy döntött, hogy soron kívül lovagi címre terjeszti fel Tom Moore-t, amit II. Erzsébet királynő jóvá hagyott. A BBC a történtek után megkereste az idő férfit, aki – mint mondta – nem akarja elhinni, ami most vele történtik.

„Boldog vagyok és félelmetes a tény, hogy mindez velem történik. Azt gondolom, hogy ez nem igaz. Mindig azt gondoltam, hogy ez nem fog megtörténni, most azonban úgy tűnik, mégis”

– mesélt érzéseiről Tom Moore.

Borítókép: JUSTIN TALLIS / AFP