promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Till Attila már tesztelte is Budapestet az enyhítések után
Borítókép:  Port
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A műsorvezető szemügyre vette, hogy milyen is a főváros, miután feloldották a korlátozásokat. 

A kormány múlt héten jelentette be, hogy hétfőtől nem csak vidéken, de Pest megyében is lazítanak a korlátozásokon.

„A mai szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük. Így Budapesten is áttérhetünk – igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk – a védekezés második szakaszára. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvárról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára. Hajrá, Budapest!”

– közölte Orbán Viktor miniszterelnök a szombaton közétett videójában.

Till Attila már tesztelte is, hogy milyen a korlátozás enyhítés, és a karanténos időszak után lement a kutyájával sétálni egyet. Feltűnt neki, hogy az előző hetekhez képest rengetegen özönlötték el az utcákat, és igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy még korai lenne, ha minden elszabadulna.

„Az első komolyabb reggelünk az enyhítésnél. Azért van forgalom, nagyon jönnek-mennek az autók. Mi is leültünk egyet kávézni, de azért óvatosan. Azt gondolom, tényleg minden szabályt be kell tartani, és ezeket a tömörüléseket elkerülni. Nehéz lesz, mert most mindenki kirohan a parkokba, az utcára, mindenhová, meg mindenki bulizni akar, meg beszélgetni. Oké, de csak óvatosan”

– figyelmeztetett mindenkit Tilla az Instagram videójában.

 [[kod]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás